Recyclagepark
Het afval dat IOK niet ophaalt via de huis-aan-huisinzameling breng je naar het recyclagepark. Het recyclagepark van Turnhout bevindt zich in de Muizenvenstraat 10.
Klik hier voor de openingsuren van het recyclagepark
Wie kan op het recyclagepark terecht?
Als inwoner van Turnhout kan je terecht in het recyclagepark met je elektronische identiteitskaart of je vreemdelingenkaart (met chip).
Heb je als niet-Turnhoutenaar een eigendom, buitenverblijf of zaak in Turnhout vraag dan een chipkaart aan die je toegang geeft tot het recyclagepark.
Vraag hier je chipkaart aan als niet-Turnhoutenaar
Grofvuil breng je naar het recyclagepark
Grofvuil is vuil dat niet in de gewone (grijze) afvalcontainer past. Je kan dit zelf naar het containerpark brengen of laten ophalen door de reinigingsdienst van Stad Turnhout. Zij brengen het dan voor jou naar het recyclagepark.
Lees hier de procedure voor de ophaling van grofvuil aan huis
Je kan met het meeste soort afval terecht op het recyclagepark. De afvalstoffen deponeer je in speciaal daarvoor voorziene containers of stapelplaatsen. Volg de richtlijnen van de toezichthouder(s) strikt op.
Onderstaande afvalstoffen mag je NIET naar het recyclagepark brengen:
- Gasflessen
Gasflessen breng je terug naar een verdeler van gasflessen. Enkel butaan- en propaanflessen kan je wel op het recyclagepark achterlaten. In de kraag of op het identificatieplaatje van de fles vind je terug of het om een butaan- of propaanfles gaat. - Geneesmiddelen
Oude en vervallen geneesmiddelen breng je terug naar je apoteker. - Kadavers en slachtafval
Een kadaver of slachtafval laat je ophalen door een erkent ophaler. Op de webpagina van Vlaanderen vind je een lijst terug met erkende ophalers. Kies voor de lijst van 'Geregistreerde inzamelaars, handelaars of makelaars van dierlijke bijproducten' en 'DBP, erkende crematoria en begraafplaatsen voor gezelschapsdieren'. - Radioactief afval
Wat je met radioactief afval moet doen, lees je hier.
Met je snoeihout naar het recyclagepark
In de maanden maart, april, juli, oktober en november kan je je snoeihout gratis naar het recyclagepark brengen. Je kan het ook laten ophalen door de reinigingsdienst van Stad Turnhout.
Lees hier hoe je een afspraak maakt voor het ophalen van snoeihout
Wat kost het?
De meeste afvalstoffen mag je gratis afgeven. Een aantal afvalstoffen worden gewogen. Je betaalt aan de betaalzuil bij het verlaten van het betalend gedeelte van het recyclagepark.
Betaal met Bancontact of via het saldo dat je vooraf oplaadde; cash kan niet
Om praktische redenen kan je niet cash betalen op het recyclagepark. Dit kan enkel met Bancontact of via het bedrag dat je vooraf oplaadde. Dit kan je doen met je bankkaart aan de betaalzuil op het recyclagepark of op het Stadskantoor.
In het Stadskantoor kan je cash betalen. Het bedrag zetten we dan op een chipkaart. Met de chipkaart kan je aan de betaalzuil in het recyclagepark betalen.
Gratis snoeihout verkrijgbaar
Op het recyclagepark kan je ook gratis verhakseld snoeihout krijgen. Je kan het gebruiken om te composteren, als structuurmateriaal of als bodembedekker.
Je kan het zelf afhalen met een aanhangwagen. Wanneer je meer dan 6 m³ nodig hebt levert Stad Turnhout het aan huis.
Vul hier het formulier in wanneer je snoeihout thuis wil laten leveren